Murhenäytelmä

Köyhällä miehellä oli niin paljon murheita, että hän päätti palkata jonkun murehtimaan niitä puolestaan. Eräs mies lupautui tehtävään, jos saisi palkaksi satatuhatta euroa vuodessa. Kun työsopimus oli tehty, mies kysyi uudelta työnantajaltaan, mistä tämä aikoo saada palkaksi lupaamansa rahat. ”Se on sinun murheesi”, kuului vastaus.

Jeesus ymmärsi ihmisiä ja tiesi, että murheet ovat suurelta osin turhia. Siksi hän kehotti murehtimisen sijasta etsimään Jumalan valtakuntaa ja Hänen tahtoaan: ”Älkää siis huolehtiko huomis- päivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet.”

Saatat olla niin keskittynyt siihen, mitä sinulta puuttuu, ettet huomaa sitä kaikkea, mikä sinulla jo on. Jos piirrät pisteen valkoisen paperin keskelle, katseesi keskittyy pisteeseen. Puhdas paperi jää miltei huomaamatta, kun tumma piste kerää huomion. Oman elämäsi tilanne on samanlainen. Se mitä sinulla ei ole, on paljon vähemmän kuin se, mitä sinulla on. Raamattua mukaillen: vaikkei sinulla olisi mitään, omistat silti kaiken.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s