Yksinkertainen juttu

Uskoa pidetään monimutkaisena asiana. Mutta ei se ole. Usko on aika yksinkertainen juttu. Siinä on Jumala ja siinä olet sinä ja teidän välissä on rakkaus.

Meitä kristittyjä ei kuitenkaan ole kutsuttu vain uskomaan, vaan myös kuulumaan johonkin. Meidät on kutsuttu kuulumaan seurakuntaan. Seurakunta on yhteisöllisyyttä. Seurakunta on ystävyyttä. Seurakunta on yhteyttä toinen toisiimme ja Jeesukseen: missä kaksi tai kolme on koolla Jeesuksen nimessä, siellä Hän on heidän kanssaan.

Seurakunta on turvallinen paikka. Siellä näytetään tunteita. Nauretaan ja itketään. Huudetaan ja hiljennytään. Ollaan toinen toisten tukena iloissa ja suruissa. Rohkaistaan ja saadaan rohkaisua. Seurakunta on toisen ihmisen kohtaamista ja elämistä yhteydessä toinen toisiimme ja Jumalaan.

Seurakunta elää uskosta. Ei sellaisesta uskosta, mistä riidellään. Ei sellaisesta, mikä on tarkkaa ja täsmällistä. Seurakunta elää sellaisesta uskosta, joka näkyy toisista välittämisenä ja hetkessä elämisenä. Sellaiseen uskoon Jeesus meidät on kutsunut. Sellainen usko tekee elämästä elämisen arvoista. Sellainen usko liittää meidät toisiimme. Sellainen usko muuttaa maailmaa. Sellainen usko muuttaa meitä.

Seurakunnassa sitä uskoa opetellaan. Yhdessä. Joskus itkien, joskus nauraen, joskus ihan muuten vaan. Uskoa opetellaan samalla tavalla kuin kävelyä noin yksivuotiaana: askel kerrallaan. Otetaan jatkuvasti uusia askelia. Välillä mennään polvilleen.

Joskus seurakuntaakin pidetään monimutkaisena asiana. Mutta ei se ole. Seurakunta on aika yksinkertainen juttu. Siinä olet sinä ja siinä olen minä ja meidän välissä on rakkaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s