Ilo pitkästä itkusta

Iloinen sydän pitää ihmisen terveenä, tiedettiin jo ennen ajanlaskumme alkua. Neurologiset tutkimukset ovat antaneet samankaltaisia tuloksia. On arvioitu, että 2 minuutin nauru vastaisi 45 minuutin hyvää rentoutumista. Onnellinen ihminen ei naura, vaan naurava ihminen on onnellinen.

Aikansa humoristi Paavali ei ohjeista kristittyjä kärvistelemään naama väärinpäin. Päinvastoin, hän yllytti iloitsemaan yhteydessä Jumalaan! Evankeliumi on iloinen juttu eikä mitään synkistelyä kulman takana. Jos Jumala on olemassa, ei ole mitään syytä olla nauramatta. Jos taas Jumala ei olekaan olemassa, on kaikki naurettavaa.

Ilo on paljon enemmän kuin pelkkä tunnetila. Se ei ole kärsimyksen poissaoloa vaan Jumalan läsnäoloa. Ihmisen onnellisuus riippuu ulkoisista olosuhteista, ilo sen sijaan perustuu ihmisen suhteeseen Jumalaan. Kristitty voi olla iloinen, vaikka ulkoiset tekijät eivät antaisi siihen eväitä.

Tunnetilojen maestro Jeesus rohkaisee meitä luottamaan siihen, että hänen lähellään on loppumaton ilo. Jeesus lupaa meille ilon pitkästä itkusta: ”Tekin tunnette nyt tuskaa, mutta minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” (Joh.16:22)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s