Hiljenny jouluun

Ensimmäisenä jouluna ei hymistelty, vaan pideltiin korvista ja täristiin pelosta! Kun Herran kirkkaus tuli paimenten iholle, ei ollut ihme että puntissa tutisi. Silloin ei nimittäin kuiskailtu, kun ylpeä isä ilmoitti poikansa syntymästä! Se ilosanoma julistettiin kovaa ja korkealta! Enkelit eivät julistaneet Betlehemin kedolla maailmaan joulurauhaa, vaan ennennäkemättömän suuren ilon, uuden elämän ihmeen!

Paimenille enkelien ylistys ei ollut mikään vieno pyyntö tai kaunis kehotus, vaan käsky: nyt mennään! Niinpä paimenet eivät astelleet rauhallisesti etsimään seimeen kapaloitua lasta, vaan pistelivät menemään Vapahtajan luokse minkä jaloistaan pääsivät. Siksi onkin erikoista, että 2000-luvun joulun viettoon pitäisi hiljentyä. Ottaa rauhassa, siemailla glögiä ja kuunnella kauneimpia joululauluja. Se ei käy, eihän ensimmäisenäkään jouluna hiljennytty!

Mitä jos viettäisit tämän joulun paimenten lailla? Mitä jos tänä jouluna kieltäytyisit hiljentymästä joulun viettoon ja stressaisit lahjoista, hermostuisit joulusiivouksesta ja ärtyisit jouluruuhkassa? Reilusti ja rehellisesti – ilman paineita pakollisesta hiljentymisestä ja hissuttelusta. Ja jouluaattona tekisit saman kuin paimenet. Työn, kiireen ja yllättävienkin tilanteiden jälkeen hiljentyisit siellä missä pitääkin. Seimen ääressä. Jeesuksen edessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s