Pietari

Apostoli Pietari oli ammatiltaan kalastaja. Evankeliumeihin kirjatuista tapahtumista käy kuitenkin ilmi, ettei opetuslasten johtaja tainnut olla kovin kummoinen kalamies. Raamatussa kerrotaan kahdesta Pietarin kalareissusta, eikä kumpikaan miestä mairittele.

Kun Jeesus kohtasi Pietarin ensimmäistä kertaa, tämä ei ollut saanut yhtään kalaa koko yönä. Vasta Jeesuksen käskettyä laskea verkot vielä kerran Pietari sai saalista. Eikä verkkoihin tarttunut saalis ollut aivan jokaöinen: kaksi kalastusvenettä tuli niin täyteen kalaa, että ne olivat upota.

Kolme Jeesuksen kanssa vietettyä vuotta myöhemmin Pietari palasi kalastuspuuhiin. Jeesuk- sen kuolemasta masentunut ja hänen väitetystä ylösnousemuksestaan häkeltynyt Pietari ei saanut kalaa, vaikka ahersi järvellä koko yön. Rannalta Pietarin touhuja katsellut Jeesus huikkasi vinkin heittää verkko veneen oikealle puolelle. Sieltä kalaa tuli niin paljon, ettei Pietari tovereineen edes jaksanut vetää verkkoa ylös.

Jeesuksen noustua taivaaseen Pietarista tuli kalastaja, jonka verkkoon tarttui tuhansia ihmisiä. Ihmisten kalastamisessa Pietaria koskivat silti samat säännöt kuin järvelläkin: saaliin saaminen oli täysin riippuvaista Jeesuksesta. Pietari ei saanut aikaan mitään ilman Jeesusta.

Meidän elämämme on myös täysin riippuvainen Jeesuksesta. Riippumatta siitä, mitä teet, saavutat tulosta vain Jeesuksen avulla. Omin voimin saatat saada aikaan jotain, mutta kun Jumala on kanssasi, pystyt mihin tahansa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s