Valo

Valo on elämän perusedellytys, alku ja ylläpitäjä. Ilman valoa on vain pimeyttä, ilman valoa mikään ei kasva. Tunnettu maailmanhistoriakin alkoi valon luomisella, kun Jumala käski: ”Tulkoon valo!” Vasta tehtyään valon Jumala ryhtyi jatkamaan luomispuuhiaan.

Maailmaan on vuosituhansien aikana ilmestynyt monenlaista valoa. On liikennevaloa ja halogeenivaloa, yövaloa ja Ivaloa, katuvaloa ja led-valoa. Kuitenkin vain yksi valo on kaiken elämän lähde ja tarpeeksi voimakas valaisemaan ihmissydämen. Se valo ei löydy auringosta eikä ihmisestä itsestään vaan Jumalasta. Jeesus sanoi: ”Minä olen maailman valo.”

Jumalan sanasta löydät lisää valoa aurinkoiseen talvipäiväänkin: ”Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani.” Tuntuu elämä sitten valoisalta tai toivottoman pimeältä, Raamattua lukemalla et jää auringonvalon varaan vaan pysyt kiinni elämän valossa.

Jeesus vertasi meitä itseensä melko yllättävällä tavalla: ”Te olette maailman valo.” Me. Sinä ja minä. Sinä olet maailmassa heijastamassa Jumalan valoa. Nautit auringosta sitten yksin tai seurassa, ei valon määrä siitä muutu. Kynttilän liekki ei himmene, vaikka siitä sytytettäisiin liekki toiseen. Valo on tarkoitettu jaettavaksi: levitä sinä valoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s