Ilo pitkästä itkusta

Iloinen sydän pitää ihmisen terveenä, tiedettiin jo ennen ajanlaskumme alkua. Neurologiset tutkimukset ovat antaneet samankaltaisia tuloksia. On arvioitu, että kahden minuutin nauru vastaa 45 minuutin hyvää rentoutumista. Ei onnellinen ihminen naura, vaan naurava ihminen on onnellinen.

Aikansa humoristi Paavali ei ohjeista kristittyjä kärvistelemään naama väärinpäin. Päinvastoin, hän rohkaisee iloitsemaan yhteydessä Jumalaan! Evankeliumi on iloinen juttu eikä mitään synkistelyä kulman takana. Jos Jumala on olemassa, ei ole mitään syytä olla nauramatta. Jos taas Jumala ei olekaan olemassa, on kaikki naurettavaa.

Ilo ei ole pelkkä tunnetila vaan paljon enemmän. Se ei ole kärsimyksen poissaoloa vaan Jumalan läsnäoloa. Ihmisen onnellisuus riippuu ulkoisista olosuhteista, kun taas ilo perustuu ihmisen suhteeseen Jumalan kanssa. Kristitty voi olla iloinen, vaikka ulkoiset tekijät eivät antaisi siihen eväitä.

Tunnetilojen maestro Jeesus rohkaisi meitä luottamaan siihen, että hänen lähellään on loppumaton ilo. Jeesus lupasi meille ilon pitkästä itkusta: ”Tekin tunnette nyt tuskaa, mutta minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s