Paasto

Pääsiäistä edeltää paaston aika. Silloin on kristikunnassa perinteisesti pidättäydytty ruuasta ja valmistauduttu tärkeään juhlaan. Paasto on nykyisin tuunattuna trendikästä, niinpä pääsiäisen alla paastotaan ruuan sijasta jostain ylellisyydestä tai tavasta. Yksi keskeyttää paaston ajaksi lihansyönnin, toinen autoilun ja kolmas television katselun. Joku pitää paastoa Facebookista, joku ei juo kahvia.

Tämän päivän paasto tuntuu tekopyhältä hurskastelulta. Paaston pitäisi olla Herran mielen mukainen päivä – sellainen, joka kantaa rukoukset taivaisiin. Martti Luther ja muut uskonpuhdistajat olivat oikeilla jäljillä arvostellessaan paastoa toimintana, jolla ei voinut saavuttaa pelastusta.

Jesajan kirja paljastaa karusti sen, minkälainen paasto on Jumalan mieleen: ”Tuollaistako paastoa minä teiltä odotan, tuollaista itsenne kurittamisen päivää? – – Toisenlaista paastoa minä odotan: että vapautat syyttömät kahleista, irrotat ikeen hihnat ja vapautat sorretut, että murskaat kaikki ikeet, murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle, vaatetat alastoman, kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi.” (Jes. 58:5–7)

Kovin tuntuu länsimainen paasto erilaiselta kuin se, mitä Jumala ihmiseltä haluaa. Minkälaiseen paastoon sinä olisit valmis?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s