Kaksi vaihtoehtoa

Pääsiäisen ihme on kuohuttanut maailmaa jo pari vuosituhatta. Eikä ihme, sillä Jeesuksen seuraajat ovat koko sen ajan väittäneet hänen nousseen kuolleista. Kuolleista heräämisen ei kuitenkaan pitäisi olla mahdollista, joten ylösnousemuksen kumoamiseksi on kehitelty monenlaisia selityksiä.

Ehkä Jeesuksen ruumis varastettiin. Ehkä naiset  menivät väärälle haudalle tai opetuslapset näkivät harhoja. Ehkä Jeesus ei koskaan kuollutkaan vaan poistui haudasta omin jaloin. Ehkä kaikessa eri mieltä olleet opetuslapset kehittivät yhteistuumin hyvän tarinan. Niin, ehkä.

Tai ehkä Jeesus sittenkin nousi kuolleista. On kiistatonta, että Jeesuksen hauta oli tyhjä eikä hänen ruumistaan koskaan löydetty. Sadat silminnäkijät kertoivat nähneensä  Jeesuksen ylösnousseena. Opetuslapset muuttuivat pelokkaista piileskelijöistä rohkeiksi ylösnousemuksen julistajiksi eikä yksikään heistä edes kidutuksen tai kuoleman edessä harkinnut julistuksensa muuttamista.

Ja sitten olemme vielä me – sinä ja minä. Parintuhannen vuoden jälkeenkin ylösnousemukseen on pakko ottaa kantaa, eikä vaihtoehtoja ole kuin kaksi. Kumpaan sinä uskot?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s