MUTKUSITKU

Aika harjoittelijana Herttoniemen seurakunnassa on nyt päättymässä. Paljon on koettu yhdessä, pohdittu maailman menoa ja oman elämän isoja kysymyksiä. Minun on aika siirtyä eteenpäin seuraaviin arjen haasteisiin ja nyt ehdin myös aloittaa lenkkeilyn.

Meillä on usein taipumus ajatella elämää vaiheittaisena jaksoista koostuvana kokonaisuutena. Ensin tulee syksy ja sitten joulu. Joulun jälkeen alkaa kevätkausi, jota seuraa kesä. Ysiluokan jälkeen jatkan toiselle asteelle ja sitten olen jo melko aikuinen. Toisen asteen jälkeen olen jo aikuinen ja alan oman elämäni opiskellen tai töitä tehden ja niin edelleen.

Jaksottaminen on varmasti hyvä asia ja auttaa meitä hahmottamaan ja suunnittelemaan elämäämme. Sen avulla voimme tsempata arjen haasteissa tietäen, että kova työ palkitaan ansaitulla kesälomalla tai että jouluna pääsee pitkästä aikaa syömään hyvin ja löhöämään sängyn pohjalla.

Oletko koskaan lykännyt jotain velvollisuuttasi seuraavalle kesälomalle? Oletko kenties päättänyt, että joulun jälkeen, kevätlukukauden koittaessa, otat itseäsi niskasta kiinni ja opettelet viimein virkkaamaan? Oletko sanonut: ”sitku mä oon lukiossa/amiksessa/aikuinen/YouNameIt, mä hoidan tän asian”. Sitku, sitku sitku…muttei vielä.

Elämää on hyvä ja tervettä suunnitella, mutta loputtomiin asioita ei voi lykätä. Sinulla on vain tämä hetki. Tulevasta ei kukaan tiedä ja mennyttä ei voi enää muuttaa. Ei minusta tule sen parempaa lenkkeilijää, vaikka harjoitteluni Hertsikassa loppuu. Jos en päätä lähteä lenkille, ei minua lenkkipoluilta löydä. Lykkään lähtöä taas joulun yli, sitku mul on enemmän aikaa.

Lenkkeily marraskuussa 2017 on aika pieni päätös, jopa minun oman elämäni kannalta. Mutta elämä on täynnä myös isoja päätöksiä. Huomisen eteen jää esirippu, kuten laulussa sanotaan ja silti tulisi kyetä valitsemaan oikein. Kaiken tämän keskellä meille luvataan jotain varmaa ja pysyvää. Raamattu kertoo, että Jumala pysyy. Ja raamattu kertoo, että Jumala haluaa olla sinun kanssasi, jo nyt, eikä vasta taivaassa. Mitä vastaat Jumalan kutsuun? Voisitko vastata jo tänään?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s