Mikä ripari?

9,6
(Vuoden 2020 Hertsikan riparipalautteen keskiarvo)

Ripari eli rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta ja sen voi käydä, vaikkei kuuluisi kirkkoon. Se on ainutlaatuinen matka, jolla tutustutaan kirkkoon, omaan itseen ja elämän syvimpiin salaisuuksiin. Riparilla pohditaan elämän suuria kysymyksiä.

Ripari alkaa tammikuussa ja päättyy kesän konfirmaatioon. Kevätjaksolla tutustutaan omaan ripariryhmään sekä seurakunnan toimintaan ja musiikkiin. Leirijakso on yhdessä olemista ja yhdessä tekemistä. Etsimistä ja löytämistä. Hyviä keskusteluja, uusia ystäviä. Se on laulamista ja leikkimistä, hiljentymistä ja saunomista.

Riparin päätösjuhla eli konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä asettua ehdokkaaksi 18-vuotiaana seurakuntavaaleissa. Riparin käyminen on myös kirkkohäiden edellytys.

Herttoniemen seurakunnan vuoden 2021 riparit on tarkoitettu ensisijaisesti v. 2006 syntyneille Herttoniemen seurakunnan jäsenille ja seurakunnan alueella asuville. Muita otetaan mukaan mahdollisuuksien mukaan.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 ripareille päättyi 31.10.2020!

Ripariin liittyviin tiedusteluihin vastaa riparipappi Jyrki Keinänen:
herttoniemi.rippikoulu(a)evl.fi / 050 380 3004