Mikä ripari?

Ripari eli rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta ja sen voi käydä, vaikkei kuuluisi kirkkoon. Se on ainutlaatuinen matka, jolla tutustutaan kirkkoon, omaan itseen ja elämän syvimpiin salaisuuksiin. Riparilla pohditaan elämän suuria kysymyksiä.

Ripari alkaa tammikuussa ja päättyy kesän konfirmaatioon. Kevätjaksolla tutustutaan omaan ripariryhmään, seurakunnan toimintaan ja musiikkiin. Leirijakso on yhdessä olemista ja yhdessä tekemistä. Etsimistä ja löytämistä. Hyviä keskusteluja, uusia ystäviä. Naurua ja joskus kyyneleitä. Se on laulamista ja leikkimistä, hiljentymistä ja saunomista.

Riparin päätösjuhla eli konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä asettua ehdokkaaksi 18-vuotiaana seurakuntavaaleissa. Riparin käyminen on myös kirkkohäiden edellytys.

Herttoniemen seurakunnan vuoden 2019 riparit on tarkoitettu ensisijaisesti v. 2004 syntyneille Herttoniemen seurakunnan jäsenille ja seurakunnan alueella asuville. Muita otetaan mukaan mahdollisuuksien mukaan. Täällä esitellään Herttoniemen seurakunnan riparivaihtoehdot: mikä tahansa niistä on hyvä valinta!